U n Uols

Monday, September 03, 2012

NOVEL KAMI DAH KAHWINLAH!

Tajuk asal Ini Kisah Kita

Blurb Belakang Novel
“Jaga adik sepupu ni, macam jaga adik sendiri. Tak boleh terlebih, tak boleh terkurang. Pegang adat keluarga kita. Adat turun-temurun kita…” – Nenek Saripah
Siapa kata berkahwin tak perlu restu, tak perlu persetujuan keluarga? Raqib Aryan dan Sara Cempaka, dua orang sepupu yang saling jatuh cinta. Padahal pada zaman kanak-kanak, mereka langsung tidak bertegur sapa dan hanya jeling-menjeling. Tapi apabila kedua-duanya dapat melanjutkan pelajaran di pusat pengajian yang sama, hubungan mereka menjadi mesra.
Pada mulanya mesra sebagai saudara sepupu, lama-kelamaan bercambah menjadi cinta. Tapi, bagaimana dengan Nenek Saripah yang memegang kuat adat keluarganya?
Akhirnya, mereka memutuskan untuk bernikah secara rahsia. Rahsia yang disimpan dari London terbongkar di Malaysia apabila Elman Amar dan Mak Su Mimie dapat mencium hubungan sebenar mereka berdua.
“Kak Sara suka abang?” – Muhamad Elman Amar
“Petang semalam, mak su nampak kau orang berdua kat tepi tasik. Betulkan itu kau orang?” – Mak Su Mimie
Walaupun tanpa restu keluarga, namun mereka tetap mempertahankan hubungan suci itu. Rasa cemburu dan dugaan diharungi bersama-sama dengan pujuk dan memujuk. Tapi,cadangan Nenek Saripah telah menggugat pendirian Raqib Aryan dari terus merahsiakan hubungan mereka. Walaupun ditegah oleh Sara Cempaka, namun kisah hubungan mereka harus dikhabarkan kepada nenek!
“Hari ni jangan tayang senyum sangat... Nanti Mak Cik Habibah dengan anak dia terpikat habis…” – Sara Cempaka
“Bimbang ke? Kalau macam tu, Sara janganlah tinggal suami tersayang ni sorang-sorang. Ada yang nak menempel karang.” – Muhamad Raqib Aryan
Adakah rahsia hubungan mereka mampu diterima oleh keluarga terutama Nenek Saripah? Rahsia perkahwinan mereka akan terbongkar dalam… Kami Dah Kahwinlah!



Ok...Kami Dah Kahwinlah! dah keluar. Boleh order kat sini http://p2u.my/


Kepada yg menantikan e-novel ini jadi sebuku....oh..eh bukan....sebuah buku (maapkn sy)...boleh dapatkan sekarang jugok!  


Itu sajelah agenda mempromosi...xdan nk tolis byk2^^

Bye3...

40 comments :

Anonymous said...

tahniah bangat siS.

Anonymous said...

Tahniah...
tapi saya kurang setuju dengan tajuk itu;
macam tak berapa komersial..
sorry to say that;
akan beli juga sebab saya suka e-novel

"wondering siapa yang letak tajuk itu
publisher atau penulis sendiri?

Anonymous said...

congrats dear!

E-man Sufi said...

tahniah...barulh tahu nm adik lisa rupanya..biasa ingat u n me jek...huhuhu..ini kisah kita dh tukar tajuk rupanya..tahniah dh dibukukan...

Anonymous said...

buku nie terbitan pe???

Nurf (Lisa Muhamad) said...

tima kaseh anon:)

oh...tajok ni diberi penerbit coz tjk asl hamper sm ngan novel len...begitu...

e-man sufi...hehe..selama ni menyorok di seblik unme. thanks ya..

anon, bku ni terbitan penulisan2u..

Wild Cherry said...

congrates.... jumpe jugak blog awak ni...

Anonymous said...

selain beli online kat mane lagi boleh sya dapatkan novel ni? popular ada tak?

Aida Arsat said...

Tahniah.... akhirnye dibuku kan.. nak beli dgn cik penulis bole???

Nurf (Lisa Muhamad) said...

tq wild cherry..

anon..rasenya mggu dpn bru msk kdai bku...

aida, mekaseh. akhirnya kini pasti..yuhuu. sy xbukak order lg...huhuhu

Aida Arsat said...

Cik Lisa..bukak la order cpat2 ye.. sblom saya beli online dgn penulisan2u.. hehehee

Acik Lana said...

wahhhh.. tahniah nurf! diam2 je kamu ye. terpelik2 tgk nama sbb x kenal.hehehe

gd luck n hope u hv a great future ahead!keep on writing! =)

Anonymous said...

tahniah uat penulis....

ara

Lisa Muhamad@Nurf said...

Aida...ntahnya taon bila sy bleh bukak order...xde keje cri keje, skang senget bahu2 samp pinjam bahu org...

acik lana..samp terpelik2 gitu..haha. nurf nama menyamar lisa nama manja hmm...(plis jgn kasi penampo)..

ara..tima kaseh:)

zoora said...

peluh punya cari u!!!! agak2 bila 'kami dah kahwin' sampai kch? ni tgh 'kering' pas raya hehehe tak pe, tak pe...i kan usaha juga

Lisa Muhamad@Nurf said...

zoora...nah tisu! lap peluh k..haha...
nnt2 bkunya samp sana...InsyaAllah. 'kering'? pecah tabung skang!(sila jgn ikt)^^

Syazlina Nawawi said...

Sweet...

onnie areyou said...

Yeayy.... 'Kami Dah Kahwinlah' dah smpi kat tangan.... :))

Seorg wanita... said...

Salam ziarah..

Baru jumpa blog owner 'Kami Dah Kahwinlah!".

Congrates, Lisa!

iris leaya... said...

cerita nie mmg sgt best.. terbaek!!!

Anonymous said...

spai sekarang kami dah kawin xspai lg kat tgn beli online 3/9/2012 lg help meeeeeeee

Anonymous said...

writer boleh tak bg hint sikit ble gaknye novel ni msuk POPULAR 2 mph.ak g serbu..niiiiii.

Lisa Muhamad@Nurf said...

syazlina..tq

onnie...yeay dah boley baca ^_^

Seorg wanita....mekaseh.

iris..thanks:)

anon, sabar2....mesti sampai nnt.

anon, seyes xtau bila msk popularnya. biasanya 2..3 mgu lps tu adalah kt kdai..kan..kan

Anonymous said...

knape xhabiskan di blog.......keluar novel kena beli.......bosan

Anonymous said...

Akak sedang baca buku nie sekarang. Bestlah ceritanya. Sampai akak tersenyum tersengih sorang-sorang la pulak ..


~Lynn Amier~

Lisa Muhamad@Nurf said...

anon...aiyak..citer ni dah penah post samp habis pon kt blog...

lynn amier...hehehe

Anonymous said...

best2x

pensil comot said...

Dh beli w/pun dh baca kt blog sblm ni smpai habis...congrats...

pensil comot said...

Dh beli w/pun dh baca sampai abih kt blog...congrats

Anonymous said...

kenapa jalan cerita nie trgantung n ada ulangan bab yang sma...

Anonymous said...

u beli on9 or k kedai anonymous? better u pegi tukar,i punye k jerk.

Lisa Muhamad said...

anon: kalo versi e-novel bab 16 bkn endingnya. kalo dah beli nvl bleh tukar blk kt tempt pembelian. ade simp resitnya tak?

cik_syasya said...

Kak lisa.. Suke sgt novel ni. Pnulisan yg simple jerk. Jln crita yg mnrik. Tak sbr tgu ur new novel. Hwaiting!! ^.^

Anonymous said...

best la cita ni ...tahniah...

nadz said...

dah baca novel ni. simple and sweet. 2-3 hari jugak la teringat watak raqib dan sara lepas abis baca novel tu... hihi

Rosebud said...

tahniah!
mmg best.mmg harus dibukukan.^^
saya pun tgh cuba menulis novel, moga dpt ikut jejak langkah lisa satu hari nanti ^^
aamiin ><
akubukanhanatajima.blogspot.com

NUR AQILAH RAZIB said...

First time....bca nvel awk memang best..saya suka...

aishah roslan said...

saya suka naca novel nie , sangat best .

Aqilah Ismail said...

novel ni memang best !! jln cerita yg menarik + romantik la aryan gan sara .. sntiasa nk baca dan baca .. last2 dh habis bca .. rsa mcm nk ulg je byk2 kali .. haha ., tq wat penulis lisa

Aqilah Ismail said...

best sgt2 .. dh habes baca pon novel ni .. romantik la aryan gan sara .., tahniah penulis lisa :D *chaiy0k !!